Hoe speel je een traditionele grip?

Een van de belangrijkste dingen die je als drummer moet weten, is hoe je een traditionele grip speelt. Het is niet alleen een van de drie belangrijkste soorten grips, het is ook een zeer populaire grip onder drummers.

De traditionele grip is ook bekend als:

 • orthodoxe greep
 • onderhandse grip
 • conventionele greep
 • jazz grip

Het wordt voornamelijk gebruikt in jazzmuziek. Deze grip werd populair in de jaren 50 toen bee-bop het populairste muziekgenre was.

Terwijl de rechterhand (de leidende hand) in een “gewone” – bovenhandse greeppositie blijft, verandert de linker of uw zwakkere hand de manier waarop deze de stick vasthoudt.

Het is ontwikkeld door marcherende drummers om het spelen van de vanaf de zijkant geplaatste snaredrum te verlichten, zoals in de onderstaande afbeelding.

Voordat we verder gaan met het beantwoorden van alle vragen, heb je misschien even laten horen wat Buddy Rich, de legendarische drummer, te zeggen heeft over deze grip.

Is het moeilijk om traditionele grip te leren?

Het is uitdagender om traditioneel te leren dan een gematchte grip. Om je aan te passen aan conventionele grip, heb je 3-4 weken nodig om het veel meer onder de knie te krijgen.

Tegenwoordig wordt deze grip niet meer gebruikt zoals in het verleden, en als drummer die speelde, kan de overstap naar traditioneel een uitdaging zijn.

Het is moeilijk om traditioneel te spelen op je normale drumopstelling, en je zult dingen moeten verplaatsen om de drumkit aan te passen aan een grip.

Hoe speel je traditionele grip?

traditionele grip versus aangepaste grip
 • Pas de hoek van uw snaredrum of oefenpad aan om het u gemakkelijker te maken. Gebruik deze techniek voor een beter geluid bij het spelen van rimshots met een linkerhand. Het oppervlak moet voor u worden geplaatst om schuin te staan ​​​​van waar u zit. Dit geeft je lichaam uitstekende ondersteuning en vereist niet zoveel beweging voor bepaalde soorten geluiden, zoals rim-shots, die na een tijdje vermoeiend kunnen worden omdat ze meer inspanning vergen dan andere technieken zoals enkele slagen.
 • Leg je palm van de linkerhand alsof je iemands hand schudt (palm naar binnen gericht). Neem dan met je rechterhand een stok en steek deze in de linker in de wortel van de duim (tussen duim en wijsvinger). Probeer nu de rebound van de stick te krijgen om de beste balanspositie te vinden waar hij het meest stuitert.
 • Wanneer je het balanspunt hebt gevonden, oefen dan volledige slagen in deze positie door je onderarm te draaien alsof je aan een deurknop draait. Laat de stick stuiteren en probeer controle te krijgen over een rebound. Het doel van deze oefening is om te voorkomen dat de stick omhoog of omlaag schuift.
 • Nadat je de controle hebt gekregen, is het tijd om de stick met je duim te laten stuiteren. Nu beweegt de onderarm niet en is de handpalm naar binnen gericht zoals in de eerste positie. Probeer de stok te laten stuiteren terwijl u kwartnoten speelt samen met een metronoom in het tempo van 180 BPM. Nadat je je op je gemak voelt, versnel je. We merken dat sommige drummers die deze grip gebruiken hun vingers open houden terwijl anderen ze gevouwen houden, maar het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
 • Moeller-slag is een techniek om meerdere slagen uit één beweging te krijgen. De fundamentele beweging is zweepslagen die afhankelijk is van het gebruik van minder spieren en minder kracht. Hierdoor is het een perfecte techniek voor zowel matchende als traditionele grip.

Het zou moeilijk zijn om het via tekst uit te leggen, dus we zullen je deze fantastische video van Austin Burcham laten zien, waar hij de traditionele grip uitlegt. Als je oude video’s van Dave Weckl, Dennis Chambers of Jojo Mayer hebt bekeken, zou je merken dat deze video alle drie samenvat. Zo niet, cool, je hebt alles wat je nodig hebt in deze ene video.

Hoe kan ik mijn traditionele grip verbeteren?

Het antwoord is simpel: oefenen. Maar als je snel wilt gaan, raden we je aan om te oefenen.

Gebruik om te beginnen alleen de hand in traditioneel.

Oefen singles – kwart, acht of zestien noten met de metronoom

Probeer groepen van 3 zestien noten te oefenen, maar probeer te beginnen met de eerste, tweede en derde zestiende noot.

Oefen shuffle door dubbele slagen te spelen met slechts één hand; het is een uitstekende manier om een ​​Moeller-slag te ontwikkelen.

Oefen groepen van vijf, zes, zeven en acht over één maat. Door tussendoor te wisselen, onthoud je deze verschuivingen en maak je je innerlijke metronoom stabieler.

Moet ik een traditionele grip gebruiken om jazz te leren spelen?

Nee. Traditionele grip is slechts een van de vele manieren om te drummen. Als je een allround drummer wilt zijn, dat wil zeggen iemand die jazz en rock en Broadway-showmelodieën kan spelen, dan raden we aan dat traditionele grip je meer opties geeft.

We raden je echter sterk aan om traditionele grip te gaan spelen vanwege de spooknoten. Dit zijn de meest subtiele noten, die je in elke grip kunt spelen, maar het geluid is veel beter in traditioneel.

Waarom een ​​traditionele grip gebruiken?

Er is geen specifieke reden; probeer het een paar weken uit en kijk of het iets voor je is. Stel dat je rock- of metalmuziek speelt, dan is dat absoluut niet nodig, behalve om je veelzijdigheid te vergroten.

Als je een jazzspeler bent, kan deze greep van pas komen, en hoewel het de techniek misschien niet vereenvoudigt, zal het ongetwijfeld je geluid veranderen en het meer “jazzy” maken.

Traditionele vs matched grip (Amerikaanse grip, Duitse grip)

Positie

Bij traditioneel blijft de rechterhand altijd hetzelfde, zoals in een matchende grip, terwijl de linker joystick in de linkerhand van positie verandert. *als je een rechtse leadspeler bent.

Handpositie rond de stick voelt in het begin ongemakkelijk in vergelijking met gematcht. Als u er echter eenmaal aan gewend bent, zult u merken dat uw bewegingen toegankelijker en natuurlijker zijn. Als u uw rechterhand hoger houdt, kunt u de snelheid ook beter regelen.

De rechterhand blijft te allen tijde in dezelfde grip, terwijl de linker joystick in de linkerhand van positie verandert. *als je een rechtse leadspeler bent

Ook differentieert de polsbeweging aanzienlijk.

Steunpunt

Het steunpunt in matched grip bevindt zich ofwel tussen de wijsvinger en een duim of tussen de middelvinger en een duim *met toevoeging van een ringvinger.

Bij traditionele grip bevindt het steunpunt zich in de wortel van een duim en rust de stok tussen de middelvinger en een ringvinger.

Doel

Het doel van op elkaar afgestemde handgrepen is om polscontrole en meer kracht te krijgen. Drummers gebruiken vaak polscontrole in langzame tempo’s en schakelen over op vingers in snelle tempo’s. Wanneer ze meer kracht nodig hebben, vertrouwen ze ook op de pols.

Aan de andere kant is het doel van traditionele grip anders. We vermelden al dat deze grip is ontwikkeld om te passen in de snaredrumpositie van marcherende drummers. Maar in de jaren 50 vond deze greep zijn bolwerk in de jazz. Jazzdrummers gebruiken deze grip om stille spooktonen te bereiken die geen enkele andere grip kan bieden.

Dit komt omdat de stok de trommel raakt met de bovenkant van de stok.

Laten we tot slot de vraag beantwoorden die vaak opkomt “Is traditionele grip beter dan matchgrip?

Nee dat is het niet. Het is even goed, maar heeft een ander doel en zijn voor- en nadelen. Nogmaals, het is een kwestie van persoonlijke smaak en muzikale behoeften. Als je een nieuwe grip ontwikkelt die alleen jij gebruikt, is dat prima, die past bij jou, en je kunt alles spelen en goed klinken.

Het drummen groeide en verbeterde elke keer dat mensen daartoe besloten.

Traditionele versus Franse grip

Traditionele grip lijkt meer op gematchte grip omdat het de pols implementeert, terwijl french meestal vasthouden aan vingercontrole.

De traditionele grip kan worden gebruikt in langzame tempo’s, terwijl de french niet wordt aanbevolen.

Een ander opvallend verschil is het draaipunt. Het steunpunt in traditioneel is tussen de duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger, terwijl in Franse greep een steunpunt tussen duim en wijsvinger is.

De polspositie is echter vergelijkbaar. In beide grepen is de pols naar binnen gericht, alleen bij de franse greep zijn de vingers gevouwen.

Drummers die traditioneel spelen/spelen

Foto van moderne drummer

Het zijn meestal jazzdrummers, maar laten we beginnen met een paar jongens die je moet proberen, en het zijn geen jazzdrummers:

 • Todd Sucherman
 • Virgil Donati
 • Dennis Chambers

Laten we nu een paar jazzlegendes noemen die deze grip onder de knie hebben

 • Dave Weckl
 • Vinnie Colaiuta
 • Steve Gadd
 • Buddy Rich
 • Joe Morello
 • Jim Chapin

Wie heeft de traditionele greep uitgevonden?

Het is misschien makkelijker om te vermelden wie het niet heeft uitgevonden. Het antwoord is: niemand heeft het uitgevonden, en niemand weet precies wanneer deze grip zich onder drummers begon te verspreiden. Je kunt veel oude foto’s zien met drummers die al traditioneel spelen.

Feit is dat de traditionele grip de laatste 200 jaar door drummers in verschillende landen (VS, Engeland, Duitsland) wordt gebruikt en aan de andere kant is het eerlijk om te zeggen dat de grip nooit is uitgevonden. Waarom? Want zoals we al zeiden – niemand weet precies wanneer deze grip verscheen.

FAQ

Traditionele grip waar gaat mijn pink heen?

Pinkievinger heeft geen doel in dit griptype. Het raakt de stok niet aan, dus het zit daar gewoon.

Het is belangrijk om het niet te strak op te vouwen. Houd het in plaats daarvan in een natuurlijke positie en probeer de spanning eruit te halen terwijl je drumt.

Hoe u uw traditionele grip kunt laten klinken als een bijpassende grip??

Je kunt niet; dat is het idee achter het gebruik van verschillende grepen. Het is niet alleen hoe je de stick vasthoudt of je pols beweegt, maar het geluid verandert. Jazzdrummers gebruiken traditionele grip om het geluid te veranderen.

Maar als je wilt klinken als een gematchte greep, open dan je hand op het moment dat deze het oppervlak raakt.

Op deze manier krijg je meer rebound en laat je de stick meer bewegen. Dit soort benadering zal het geluid veranderen en meer kracht brengen.

Waarom werd matched grip populairder dan traditioneel??

Het is moeilijk om een ​​eenduidig ​​antwoord te vinden, maar we gaan uit van twee redenen. Ten eerste wordt de matched grip gebruikt in Rock, Metal, RnB, Pop, Reggae, terwijl traditioneel wordt gebruikt in jazz, Latin en soms funk.

Ten tweede kunnen we met eenvoudige wiskunde aannemen dat er veel meer drummers zijn in de eerste paar genres.

Hoe te stoppen met het gebruik van een arm in een traditionele greep??

Laten we beginnen met de oorzaak. Als je je arm te veel gebruikt, komt dat waarschijnlijk omdat je meer kracht nodig hebt. Als dat zo is, heb je twee opties. Eén, om over te schakelen naar aangepaste grip. Twee, om de hand te ontspannen en de stick meer te laten bewegen en stuiteren.

En als je besluit om traditioneel te blijven, oefen dan alleen met de pols. De beweging is vergelijkbaar met het openen van een deurknop.

Waarom blijven marcherende drummers traditionele grip gebruiken??

Tegenwoordig houden marcherende drummers de snaredrum niet meer vast zoals in het verleden, maar ze bleven traditionele grip gebruiken. Dat komt vooral door de traditie.

Hoe het Moeller-effect te doen voor traditionele grip?

Op dezelfde manier, zoals het effect van de matched grip. Hiermee kunt u meerdere slagen slaan met één beweging. Het verbetert de snelheid, ontspant de spieren en verbetert de kracht.

Hoe de matchgrip over te zetten naar traditioneel??

Om je klaar te maken om de stick om te draaien, beweeg je de stick tussen je wijs- en middelvinger terwijl je in een bijpassende greep zit. Klap nu uw hand omhoog en probeer over te schakelen naar een traditionele greep.

Hier is een uitstekende video van Rob Brown die deze aanpak laat zien.

Conclusie

Traditionele grip wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt en met een reden. Deze grip heeft echter zijn voor- en nadelen.

Het is moeilijker om traditionele grip onder de knie te krijgen dan een gematchte, dus voor alle rockdrummers die er zijn, forceer het niet als het niet nodig is, maar als je dat doet, ga dan langzaam, geef jezelf de tijd en pas de snare aan om de hoek van de stick die in conventionele grip zit.

Gebruik om te beginnen de greepstijl die het beste bij u past en probeer, nadat u zich op uw gemak voelt, andere grepen te leren. Uiteindelijk gebruiken veel drummers maar één grip.

creditSource link

Mymj
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart