Een platenspeler instellen voor een optimale geluidskwaliteit

Als je onlangs een platenspeler hebt gekocht, vraag je je misschien af hoe je hem moet instellen voor het beste geluid. Het instellen van een platenspeler kan intimiderend lijken als je niet zeker weet wat je doet, maar dat hoeft niet zo te zijn! Met wat basiskennis en zorgvuldige aandacht voor details kan iedereen een optimale geluidskwaliteit uit zijn platenspeler halen. Laten we eens kijken hoe je dat doet.

Het kiezen van een Phono Voorversterker

De eerste stap bij het instellen van je platenspeler is het kiezen van de juiste phono voorversterker. Een phono voorversterker is een elektronisch apparaat dat het signaal van je platenspeler versterkt, zodat het via een koptelefoon of luidsprekers te horen is. Het bereikt dit door het signaal van de lage uitgang van je platenspeler te versterken tot lijnniveau, dat luider is en gemakkelijker te verwerken voor de meeste audiosystemen.

Je draaitafel aansluiten

Als je eenmaal een phono voorversterker hebt gekozen, is het tijd om alles aan te sluiten. De meeste moderne draaitafels worden geleverd met reeds bevestigde RCA-kabels; deze kabels moet je aansluiten op de achterkant van je voorversterker of versterker. Als je platenspeler verwijderbare kabels heeft, kan extra bekabeling nodig zijn. Dit is meestal eenvoudig genoeg en wordt geleverd met instructies over hoe het correct moet. Als alles is aangesloten, zet je beide apparaten aan en controleer je of alle aansluitingen goed vastzitten voordat je verder gaat.

Je draaitafel waterpas zetten

De laatste stap bij het instellen van je platenspeler voor een optimale geluidskwaliteit is hem goed waterpas zetten. Dit houdt in dat je platenspeler perfect vlak staat als hij draait, zodat er geen vervorming in het geluid optreedt door een ongelijk oppervlak of trillingen van de motor eronder. Om dit te doen leg je gewoon iets vlaks (zoals een waterpas) op de platenspeler en stel je elke voet bij tot hij perfect waterpas staat. Indien nodig gebruik je kleine stukjes karton of vilt eronder tot hij perfect in balans is in alle richtingen. Test een paar platen uit en stel ze zo nodig bij tot je telkens een perfecte geluidskwaliteit krijgt!

Mymj
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart