16 beste vrouwelijke drummers van vandaag

Hoewel mannelijke drummers de drumwereld domineren, neemt dit niet weg dat vrouwen even goed kunnen drummen als mannen. Alle vrouwen op onze lijst zijn beroemde drummers van wereldklasse die bijna elk type muziek kunnen spelen. Dus wie zijn op dit moment de beste vrouwelijke drummers ter wereld?

Sommigen van hen zijn Instagram- of YouTube-sensaties, maar sommige zijn sessiemuzikanten die speelden met artiesten als Lenny Kravitz, Prince, Beyonce en nog veel meer.

Hier is een lijst met de beste vrouwelijke drummers van vandaag.

Anika Niles

Anikka, door veel drummers beschouwd als ‘s werelds beste vrouwelijke drummer. Ze heeft een persoonlijk leven dat net zo interessant en creatief is als haar drumstijl.

Ze begon met drummen toen ze nog maar negen jaar oud was; sindsdien is het niets anders dan succes voor deze Duitse inwoner.

Van rankings in de top 10 tot virale bekendheid met meer dan 8 miljoen views alleen al op YouTube – Anikka verdient onze bewondering en respect! Ze brak door nadat haar eerste video viraal ging.

Het nummer heet “Wild Boy” en hoewel het publiek het opmerkelijk accepteerde, bracht haar tweede video, “Alter Ego”, goedkeuring en de welverdiende plaats onder drummers.

Sarah Ontdooier

Sarah Ontdooier
Foto van Drumeo

Sarah’s vader, zelf een bekende muzikant, stelde haar voor aan de drums, en ze keek nooit meer achterom.

Sarah Thawer is pas 16 jaar en speelde al op grote festivals zoals Calcutta Jazz Festival, waar ze optrad met namen als Benny Greb.

Ze is een van de weinige vrouwelijke drummers met zoveel talent, maar ook met een even creatieve persoonlijkheid.

In 2021 werd Sarah genomineerd voor Juno Awards! Ze werkte met artiesten als George Watsky, Jon Batiste, Sheila E., AR Rahman, Steve Weingart, Mark Lettieri, om er maar een paar te noemen.

Dankzij haar ongelooflijke drumstijl kreeg Sarah steun van Yamaha, Remo, Istanbul, Gruv Gear en 64 Audio.

Cindy Blackman

Sommigen van jullie kennen Cindy Blackman misschien als drummer van Lenny Kravitz, sommigen als de vrouw van de legendarische gitarist Carlos Santana. Toch is ze in de drumgemeenschap alom populair als een van de beste vrouwelijke drummers ter wereld.

Cindy Blackman maakte naam door te spelen met artiesten als Buckethead en Joss Stone voordat ze ging werken met artiesten als Pharoah Sanders, Sonny Simmons, Ron Carter (die ook haar echtgenoot is), Sam Rivers en Cassandra Wilson, onder anderen.

Hoewel Art Blakey een idool was als het op jazzdrums aankwam, had hij niet veel invloed op hoe ze rockmuziek speelt

Sheila E

Sheila E. is een icoon in de muziekindustrie en een van de bekendste vrouwelijke drummers.

Ze begon op 17-jarige leeftijd met drummen en werkte samen met Prince, die onder de indruk was van haar drumvaardigheden, dus gaf hij Sheila de kans om op te treden in zijn awardshow voor hun categorie jaren 80, toen dit nog relatief nieuw terrein was.

Sindsdien hebben we veel verschillende fasen in Sheila’s carrière gezien, waaronder zingen, wat ons volop kansen heeft gegeven om enkele juweeltjes te horen die nooit in The Glamorous Life zijn terechtgekomen, maar die de moeite waard zijn om te bekijken als je van R&B/Jazz-vibes van de Jaren 80!

Cora Coleman Dunham

Cora Coleman is een ervaren vrouwelijke drummer en ondernemer. Als kind speelde ze met haar drumlijn vanaf de tijd dat ze vijf jaar oud was tot de North Texas State University toen het voor iedereen om haar heen duidelijk werd hoe getalenteerd deze vrouw is!

Ze trad op met veel bekende artiesten zoals Prince, Roger Nelson, Beyoncé Knowles en Zucchero tijdens hun carrièrepieken.

In 2013 richtte Cora The VIVO Club op, die “onderwijskansen biedt voor meisjes van 8 – 18”. Cora’s eerste kennismaking met muziek kwam op vijfjarige leeftijd als onderdeel van de schoolrockband in San Antonio, waar hij opgroeide voordat hij op 16-jarige leeftijd professioneel op het podium speelde.

Senri Kawaguchi

Senri Kawaguchi
Foto van DrummerWorld

Senri Kawaguchi werd geboren in Tokio, Japan. Ze begon op 13-jarige leeftijd met drummen na aanmoediging van haar vader, en op 15-jarige leeftijd was ze toegelaten tot de High School of Music & Art in New York City, waar ze vier jaar lang lid was van de beste drumline van de school.

In Japan staat ze bekend als een pionier in de all-girl band-beweging.

Senri Kawaguchi trad op op verschillende podia in New York City en werd ook uitgenodigd om te spelen met The Brand New Heavies. Bovendien zijn de talenten van Senry in tal van tijdschriften vermeld, waaronder Modern Drummer.

Madden Klass

Maden Klass is een drumsensatie die enorm populair werd toen ze haar eerste video op Instagram uitbracht. Ze is erg populair, met een aanhang van meer dan 100k en drumde voor bands als The Flaming Lips.

Als ze niet drumt of lessen volgt aan het Berklee College of Music in Boston. De belangrijkste invloeden van Maden zijn John Bonham van Led Zeppelin, Steve Ferrone, Joey Waronker.

Maden werkt momenteel als touring-drummer voor Mike Doughty (van Soul Coughing).

Nikkie Glaspie

Na haar verschijning op Zildjian Live waren mensen verbaasd over haar ongelooflijke vaardigheid. Voor sommige muzikanten was ze onbekend, maar voor muzikanten in de RnB-wereld is ze een alom bekende drummer.

Ze toert sinds 2010 met Janelle Monae en had het genoegen om te spelen met Prince, Erykah Badu, M83.

In 2014 was ze te zien in een video van DigiTech, die haar drumvaardigheden vanuit meerdere hoeken vastlegde, zodat iedereen kon zien welk fantastisch talent deze vrouw bezit!

Haar invloeden zijn Tony Williams (die ook drumt), Clyde Stubblefield (beroemd James Brown’s bandlid die speelde op “Funky Drummer”), Al Jackson Jr., Arto Lindsay

Hanah Welton

Prince hield van meisjesdrummers; daarom zijn het een paar drummers op onze lijst die met hem hebben gespeeld. Hanna is er een van.

Ze speelde voor Bellevue Suite toen ze een telefoontje kreeg om zich bij Prince’ band 3rdeyegirl aan te sluiten.

Daar ontmoette ze haar man Joshua, die 3 van Prince’ albums co-produceerde en live met hem speelde.

Eerste professionele ervaring als drummer was op 12-jarige leeftijd met de band van haar vader. Ze studeerde aan het Chicago College of Performing Arts.

Terry Lyne Carrington

Terry was als kind altijd al geïnteresseerd in muziek. Ze ontdekte jazz voor het eerst toen zij en haar familie het Monterey Jazz Festival bijwoonden, wat Terry inspireerde om op 8-jarige leeftijd piano te gaan studeren.

Hoewel het voor Terry een aantal jaren van hard werken kostte om het instrument bedreven te worden, was ze op de middelbare school begonnen met professioneel spelen met de band van Dizzy Gillespie; deze ervaring leidde tot een uitnodiging van Wayne Shorter die haar hielp om haar carrière internationaal bekend te maken.

Terry is vooral bekend door zijn samenwerking met de legendarische pianist Herbie Hancock in de periode 1997-2007.

Camellia Akhami Kies

Camelia is een van de beste vrouwelijke drummers op Instagram en een ondernemer. Ze staat bekend om haar drumcovers op Instagram met verschillende muziekstijlen, van akoestische tot elektronische geluiden met percussie in elk nummer.

Camelia’s meest recente project is Akhamie Music, waar ze lessen geeft aan kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in het leren bespelen van drums of andere instrumenten zoals gitaar of piano!

Ze gebruikt Roland-samplers – waarmee je “digitale audiobestanden kunt manipuleren die verder gaan dan de standaard bewerkingsfuncties.

Emanuelle Caplete

Emanuelle is een percussionist, drummer, geluidskunstenaar en componist geboren in 1981. Ze heeft een eredoctoraat van het “Conservatorio di Musica” van Pesaro (Italië), waar ze studeerde bij Massimo Minini.

In 2013 huurde Andy Summers’ band Circa Zero Emanuelle in als hun muzikaal leider en drummer nadat ze haar live hadden horen spelen in The Blue Note Jazz Club in New York City. Daarna toerden ze drie weken samen door Amerika voordat ze op 8 november datzelfde jaar naar Europa vertrokken.

Sindsdien drumt Emanuelle naast Stephane Rousseau (2013-2015), Giorgio Gaslini (2014), Fernanda Abbate (2012).

Taylor Gordon, ook bekend als Pocket queen

Taylor Gordon is een jonge en succesvolle drummer uit Virginia. Op 10-jarige leeftijd pakte ze voor het eerst haar eerste drumstel op nadat ze maanden daarvoor in haar keuken met rubberen handschoenen drums op potten had geoefend.

Ze nam enkele jaren vrij om haar school af te maken, maar verloor nooit uit het oog dat muziek een essentieel onderdeel van het leven is!

Op 16-jarige leeftijd ging Taylor op tournee met verschillende artiesten, waaronder Andrea Bocelli, en opende zijn show in Boston.

Deze ervaring leidde tot veel meer ongelooflijke kansen, zoals het delen van podia naast Beyonce, Musiq Soulchild of Robert Glasper, om er maar een paar te noemen.

Kimberly Thompson

De meesten van jullie weten het misschien niet, maar bijna geen enkel meisje in de muziekgeschiedenis heeft zoveel indruk gemaakt op drums als Kimberly Thompson.

In haar vroege dagen speelde Thompson met Mike Stern (jazzgitarist) en werd algemeen bekend door samen te spelen met Beyonce, Jay Z en Kanye West.

Ze is momenteel president van KTMUSICPRODUCTIONS (muzieklabelbedrijf), gevestigd in New York City. Ze studeerde af aan de Manhattan School for Music’s prestigieuze Jazz Composition & Education-programma met een Bachelor’s degree in Music Arts.

Bianca Richardson

Als je Bianca Richardson niet kent, mis je iets. De drumgemeenschap hoorde voor het eerst over Bianca nadat ze de wedstrijd van Stanley Clarke had gewonnen.

Daarna won ze de 2e plaats in de “Hit like a girl” wedstrijd die vele deuren opende. Ze stond op een cover van Drum Mag, Top Tom Mag, op een Drum Channel van DW.

Ze trad op met artiesten als Selena Gomez, James David (Davie), Art Menezes, Prime Writez, Genevieve Artadi, Nick Walker, Marcus Miller en nog veel meer!

Wiktoria Bialic

Wiktoria Bialic

Wiktoria is een Poolse vrouwelijke drummer die begon met klassieke muziek voordat ze met jazz en rock begon. Ze was de kampioen in de “Rock for People”-wedstrijd, finaliste in vele andere wedstrijden zoals de “Erica Dallmann-trofee” “Nieuwe drumgeneratie Polen”.

Bialic won de wedstrijd “Hit like a girl” in 2021. Een jaar eerder was ze finalist van dezelfde wedstrijd. Ze kreeg de kans om samen met Ash Soan de single Dark Dark Days op te nemen.

De Poolse drummer nam ook op voor Grammy-winnende muzikanten als Ondre J. Pavic.

Conclusie

Variërend van jazz tot rock, de beste vrouwelijke drummers in de muziek zijn net zo divers als hun muzikale invloeden.

Hier is een lijst van enkele van onze favoriete muzikanten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wereld van drums en percussie, niet alleen door hun talent, maar ook door pioniers te zijn voor andere vrouwen die op zoek zijn naar een carrière in deze door mannen gedomineerde industrie.

Wie is je favoriete vrouwelijke drummer?

Laat het ons weten in de reacties!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Mymj
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0