633 – Herinnerend aan Colin Bailey, de basdrumgoeroe

27 september 2021

633 – Herinnerend aan Colin Bailey, de basdrumgoeroe

In deze podcast sprak ik met de enige echte Colin Bailey die vooral bekend is om zijn werk als een productieve jazzdrummer. Colin Bailey heeft op meer dan 100 jazzalbums gespeeld, opgenomen voor tv-shows en wereldwijd getourd met artiesten als Benny Goodman en Joe Pass. Hoewel hij in de 80 was, bleef Colin actief met jazzoptredens en masterclasses in de VS, Brazilië en Canada.

Hij heeft drie drumboeken geschreven; Basdrumbediening (gepubliceerd in 1964) was zo’n succesvol boek dat het werd heruitgegeven met een nieuwe omslag om zijn 50e verjaardag te vieren, Drumsolo’s – de kunst van het fraseren (1998), en zijn laatste, Basdrumbesturing Solo’s (2002). Zijn dvd, Bass Drum Technique, werd verkozen tot nummer 2 in de lezersenquête van Modern Drummer in de categorie Educatieve dvd. Het is ook beschikbaar als masterclass of losse lessen op het drumkanaal.

“Het leven is als een munt. Je kunt het uitgeven zoals je wilt, maar je geeft het maar één keer uit.”

Lillian Dickson

Colin Bailey sprak over:

  • Hoe hij begon met drummen
  • Spelen in Engeland en verhuizen naar de VS
  • Zijn eerste optreden met Miles Davis
  • Zijn vriendschap met Joe Morello
  • De ontwikkeling van Basdrumbediening
  • Veel meer

Bronnen en links genoemd:

De uitrusting van Colin Bailey:

DW-drums
Vic Firth drumstokken
Istanbul bekkens

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Mymj
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0