632 – [Daniel Glass Show] Je gouden groef vinden

22 september 2021

632 – [Daniel Glass Show] Je gouden groef vinden

Daniel Glass is terug en in deze sessie deelt hij zijn concept van de ‘Golden Groove’ en legt hij uit hoe het mogelijk is om een ​​diepe, gefocuste, ontspannen, killer pocket te ontwikkelen door te focussen op MOTIONS, in plaats van op patronen.

Wat komt er aan bod in deze sessie:

  • Daniel legt zijn onderwijsfilosofie uit, het Motion Based System, en legt enkele manieren uit die verschillen van een Pattern Based System (het traditionele leersysteem dat drummers en drumdocenten al generaties lang gebruiken).
  • Hoe het op beweging gebaseerde systeem concepten als Feel, Pulse en Pocket aanpakt waar de meeste systemen geen rekening mee houden (en die volgens veel leraren ‘onmogelijk’ zijn om les te geven).
  • Hoe het op beweging gebaseerde systeem is ontstaan ​​uit Daniels ervaringen met online lesgeven gedurende meer dan tien jaar, waarbij de meeste oefeningen zijn ontworpen om te worden gegeven in een omgeving waar leraar en leerling niet in dezelfde ruimte kunnen zijn.
  • Hoe het op beweging gebaseerde systeem historisch perspectief gebruikt en studenten helpt te begrijpen hoe de BEWEGINGEN die ze leren context en nuance kunnen bieden aan de muziek die ze bestuderen (meer dan alleen het leren van onafhankelijkheid van ledematen).
  • Introduceert Daniel’s nieuwe online cursus, “Finding Your Golden Groove”, die een traditionele rockbeat herschept en herbouwt vanuit het “outside the box”, perspectief van het Motion Based System. Het doel is om studenten te helpen de fundamentele groove op een veel genuanceerdere manier te begrijpen – om te laten zien dat ze zichzelf veel inzetbaarder kunnen maken door de geschiedenis, tradities en bewegingen te begrijpen.

Bronnen/links/vermelde personen:

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Mymj
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0